Πάει πέρασε! Το ζήσαμε κι αυτό…

Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ενός γενικευμένου lockdown. Κάτι που αποδείχθηκε απαραίτητο προκειμένου να σωθούν ζωές συνανθρώπων μας και να προετοιμαστούν τα συστήματα υγείας των χωρών για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Πολλά άλλαξαν στις ζωές μας. Κάποιοι αναθεωρήσαμε, πήραμε νέα μαθήματα… Εκείνο, όμως, που έχει σημασία είναι να βγούμε καλύτεροι και πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια. Τι μάθαμε από όλη αυτή τη δοκιμασία:

Επιστροφή με προσοχή

Θα ξεχυθούμε πάλι στους δρόμους, σε παραλίες, σε μέρη αγαπημένα. Όμως αυτή τη φορά και μέχρι τα δεδομένα να αλλάξουν, θα το κάνουμε λίγο διαφορετικά, φροντίζοντας τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας…

 Τίποτα δεν είναι δεδομένο

Όλα όσα αναβάλλουμε να κάνουμε πρέπει να αρχίσουμε να τα ιεραρχούμε και να τα υλοποιούμε. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και πότε θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Υγεία πάνω απ’ όλα

Σκέφτηκες πόσες φορές αμέλησες να κάνεις εκείνες τις εξετάσεις που έλεγες, να αθληθείς, να βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου, να πας για περίπατο στη φύση; Μόλις ξεκινήσει η ρουτίνα της καθημερινότητας, ξανασκέψου τα όλα αυτά.

Εκτιμήσαμε τα μικρά και καθημερινά

Εκείνη τη βόλτα στο πάρκο, την ταινία στο σινεμά, το φαγητό στην ταβέρνα με τους φίλους είναι πράγματα που θα τα δούμε με άλλο μάτι όταν μπορέσουμε να τα ζήσουμε και πάλι. Ίσως τώρα να τα ευχαριστηθούμε περισσότερο.

Οι άνθρωποι που αγαπάμε

Οικογένεια, φίλοι, συγγενείς, άνθρωποι που μας έλειψαν και τους βλέπαμε από την κάμερα του τηλεφώνου. Τώρα που μπορούμε και πάλι να τους δούμε από κοντά, να μην τους αμελήσουμε λόγω της καθημερινότητας.

Ελπίδα για το αύριο

Αυτό πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο! Με θετική σκέψη και εμπιστοσύνη στην επιστήμη και όλους όσους μοχθούν θα τα καταφέρουμε. Ας σταματήσουμε να γεμίζουμε το μυαλό μας με fake news και ανεύθυνες ειδήσεις που έχουν κατακλύσει τα social media το τελευταίο διάστημα.

Να ταξιδέψουμε και πάλι

Ακυρώσαμε ταξίδια, αναβάλαμε εκδρομές, μείναμε μέσα. Θα έρθει και πάλι η ώρα που θα ταξιδέψουμε σιγά σιγά. Ίσως φέτος το καλοκαίρι να είναι δύσκολο να γίνουν μαζικές διεθνείς πτήσεις, ίσως και όχι. Αναμφίβολα εκείνο που πρέπει να κάνουμε, όχι γιατί θα μας το επιβάλει κανείς, αλλά επειδή αγαπάμε τη χώρα μας είναι να μείνουμε Ελλάδα! Να στηρίξουμε τον τουρισμό και τα εγχώρια προϊόντα γιατί είναι εκείνα αποτελούν τη ζωογόνο δύναμη της οικονομίας μας.

Τέλος να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Ζούμε σε έναν πανέμορφο πλανήτη και πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα εκεί έξω που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Ας έχουμε την υγεία μας κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία!