Αφιέρωμα από το περιοδικό “Κ” της εφημερίδας καθημερινή σε εμάς και άλλους 2 συναδέλφους travel bloggers. Δείτε το εδώ.

Είμαστε ο Γιάννης Βασβατέκης και η Ανδρομάχη Παραφέστα, ένα ζευγάρι Λαρισαίων travel bloggers. Οι δουλειές μας είναι Πολιτικός Μηχανικός και εκπαιδευτής όρθιας σανιδοκωπηλασίας (S.U.P), και δασκάλα. Η ιδέα “γεννήθηκε” στο αεροπλάνο όταν επιστρέφαμε από τις Η.Π.Α! Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα blog όπου θα καταγράφαμε τις εμπειρίες μας και θα εμπνέαμε  κατά κάποιο τρόπο τους φίλους μας αλλά και όσους θα επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν παρόμοια ταξίδια.

Η αλήθεια είναι ότι ένα travel blog απαιτεί αρκετό χρόνο και ατελείωτες ώρες στα social media που πολλές φορές η κύρια εργασία και η καθημερινότητά μας δε μας επιτρέπει να έχουμε. To blogging για εμάς είναι ένα μέσο έκφρασης, όχι προβολής αλλά ούτε και αυτοσκοπός. Το motto μας είναι το εξής: “Καλός ταξιδιώτης είναι ο ενημερωμένος ταξιδιώτης”.

Θέλουμε οι φωτογραφίες στο blog μας να είναι απλές, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να “βάλει” τον εαυτό του εκεί. Δεν ήταν σκοπός μας να δημιουργήσουμε ένα site με επαγγελματικές φωτογραφίες αλλά με αληθινές! Για να βγάλουμε μια κοινή φωτογραφία ένα τρίποδο ή ένα selfie stick μερικές φορές είναι υπεραρκετό. Μια κοινή μας φωτογραφία σε μια παραδεισένια παραλία στο Μεξικό είναι η πιο δημοφιλής φωτογραφία μας στο Instagram.

Κακά τα ψέματα τα likes και οι followers παίζουν σημαντικό ρόλο στη σημερινή εποχή της παντοδυναμίας των social media. Όταν,  όμως, έρχεται η ώρα της γραφής, το content που λέμε, εκεί μπορεί να δει κανείς  την ουσία ενός blog και τη “γύμνια” ενός άλλου. Bloggers υπάρχουν πολλοί. Content creators λίγοι.

Το πιο τρομακτικό μέρος ήταν μια πόλη-φάντασμα στην έρημο της Μοχάβε  (Καλιφόρνια) όπου νιώσαμε ότι βρισκόμασταν πρωταγωνιστές σε γουέστερν!

Δυστυχώς η κύρια εργασία μας δε μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε όποτε το επιθυμούμε. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε αργία και φυσικά Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι ή να “δημιουργούμε” long weekends (ΠΣΚ). Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι, πλέον με τις low cost αεροπορικές εταιρίες τα ταξίδια έχουν γίνει προσιτά για όλους. Τα υπερατλαντικά βέβαια κοστίζουν κάτι παραπάνω. Εκεί για να μειώσεις το κόστος χρειάζεται σωστός προγραμματισμός, αρκετούς μήνες νωρίτερα και φυσικά αποταμίευση!

Όνειρο μας είναι κάποια στιγμή να επισκεφτούμε τα νησιά της Χαβάης και να κάνουμε surf στον Ειρηνικό. Το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τον Γιάννη στις Άλπεις σε ένα tour των χιονοδρομικών κέντρων της Αυστρίας. Βιώσαμε την καραντίνα δύσκολα όπως οι περισσότεροι.

Ακυρώσαμε ταξίδια και εκδρομές και μείναμε σπίτι διαβάζοντας για νέους προορισμούς και κάναμε όνειρα για το μέλλον. Το τέλος της καραντίνας, όμως, μας γέμισε χαρά γιατί προστέθηκε στις “αποσκευές” μας ένας γλυκύτατος μπέμπης και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε παρέα δείχνοντάς του τον κόσμο!