Δείτε εδώ το αφιέρωμα του ηλεκτρονικού περιοδικού Prosopa.net για το blog μας!

Γιάννης Βασβατέκης – Ανδρομάχη Παραφέστα: Οι Λαρισαίοι travel bloggers

ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ

Πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι που κάνει κάτι όμορφο και παράλληλα πολύ οργανωμένο. Η Ανδρομάχη Παραφέστα και ο Γιάννης Βασβατέκης καταφέρνουν και βρίσκουν χρόνο από τις εργασίες τους και την καθημερινότητά τους για να «δραπετεύουν» σε Ελλάδα μα και εξωτερικό. Ταξιδεύουν, γράφουν γύρω από τις εμπειρίες τους και τις μοιράζονται με το αναγνωστικό τους κοινό. Τώρα τελευταία μάλιστα στην παρέα τους προστέθηκε και ο γιός τους, ο μικρός Κωνσταντίνος με αποτέλεσμα τα ταξίδια τους να γίνονται ακόμα πιο «γεμάτα» και συναρπαστικά.

Είναι μια οικογένεια Travel Bloggers. Ο Γιάννης είναι Πολιτικός Μηχανικός, εκπαιδευτής όρθιας σανιδοκωπηλασίας (S.U.P.), σκιέρ, ιστιοπλόος, ορειβάτης, λάτρης της φύσης και της περιπέτειας. Η Ανδρομάχη είναι δασκάλα, αγαπά το Pilates και τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου. Και οι δύο λατρεύουν τα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και καταγράφουνε τις εμπειρίες τους στο blog που δημιούργησαν με πολύ μεράκι το www.travelseefeel.com.

Την επωνυμία Travel See Feel (που μεταφράζεται σε: Ταξιδεύω, Βλέπω, Νιώθω) δεν την επέλεξαν τυχαία. Όπως τονίζουν, σε κάθε ταξίδι εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορείς να γίνεσαι ένα με τον τόπο που επισκέπτεσαι, να μην είσαι ένας απλός τουρίστας, αλλά ένας «ταξιδευτής». Να ταξιδεύεις, να βλέπεις, να νιώθεις. Αυτό κάνουν πράξη ο Γιάννης, η Ανδρομάχη και ο … Κωνσταντίνος και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι στιγμής.

Στόχος του blog, όπως εξηγούν, δεν είναι μόνο η περιγραφή προορισμών και αξιοθέατων, που ο καθένας μπορεί να βρει παντού, αλλά μια πλήρης ταξιδιωτική εμπειρία. Οι συγκεκριμένοι Λαρισαίοι Travel Bloggers παραθέτουν προτάσεις τις οποίες έχουν οι ίδιοι αξιολογήσει καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για κάθε προορισμό. Έτσι μπορεί ο καθένας, διαβάζοντας τα άρθρα τους να οργανώσει το ταξίδι μόνος του. Απλά και κατανοητά. Τόσο ωραία.

Δεν σταματούν όμως μόνο σ’ αυτό. Παράλληλα ανακαλύπτουν ειδικές τιμές αεροπορικών εταιριών, προτείνουν στους αναγνώστες και εν δυνάμει ταξιδιώτες, προσφορές για εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δίνουν travel tips για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Για παράδειγμα εξηγούν πολύ έξυπνα και εύστοχα όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος που θα ταξιδέψει για πρώτη φορά με ένα μωρό – νήπιο στο αεροπλάνο. Επίσης περιγράφουν όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται να βγάλει διαβατήριο για μωράκι. Εξηγούν πως είναι οι διακοπές με ένα βρέφος κι όλα αυτά μέσα από τις δικές τους εμπειρίες. Συμβουλεύουν τι πρέπει να έχει μέσα ένα ταξιδιωτικό φαρμακείο, ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται ένα αξέχαστο οδικό ταξίδι και φυσικά δίνουν χρήσιμες συμβουλές για οικονομικά ταξίδια.

Όμως δεν σταματούν μόνο σ αυτά. Κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαγωνισμούς με ωραία και χρήσιμα δώρα.

Μία οικογένεια Travel Blogger που μετράει ήδη επισκέψεις και ταξίδια σε 22 χώρες, 258 πόλεις, έχει δει 1.236 αξιοθέατα και έχει τραβήξει 63.018 φωτογραφίες; Και μόλις ξεκίνησαν…