Ένα αφιέρωμα στο blog μας από τον ο Real.gr. Δείτε το εδώ.

Είμαστε ο Γιάννης Βασβατέκης και η Ανδρομάχη Παραφέστα από τη Λάρισα. Λατρεύουμε τα ταξίδια όσο τίποτε άλλο και καταγράφουμε τις εμπειρίες μας από αυτά στο blog μας το Travel See Feel. Ο Γιάννης είναι Πολιτικός Μηχανικός, εκπαιδευτής όρθιας σανιδοκωπηλασίας (S.U.P), σκιέρ, λάτρης της περιπέτειας και των extreme sport. Η Ανδρομάχη είναι δασκάλα, αγαπά το Pilates, τη μαγειρική και τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου. Η πρώτη κουβέντα που κάναμε όταν γνωριστήκαμε ήταν περί ταξιδιών κι αφού ταξιδέψαμε αρκετά οδηγηθήκαμε στο μακρύτερο μας ταξίδι όταν… ενώσαμε τις ζωές μας! Στις καθημερινές μας συζητήσεις πάντα περιλαμβάνεται ένα ταξίδι ενώ πολλές φορές “χαζεύουμε” στις μηχανές αναζήτησης ψάχνοντας αεροπορικά εισιτήρια και καταλύματα.

Εκτός από το να πηγαίνουμε στο εξωτερικό, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε σε κάθε ευκαιρία και τις όμορφες γωνιές της Ελλάδας μας. Μάνη, Ζαγοροχώρια, Κρήτη, Σαντορίνη είναι σίγουρα από τους αγαπημένους μας προορισμούς.

Γενικά θα λέγαμε ότι ταξιδεύουμε στοχευμένα. Δε μας δελεάζουν συνήθως οι προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων ή οι φωτογραφίες στα social (πολλές φορές είναι τελείως fake) αλλά επιλέγουμε να πάμε σε έναν προορισμό για τον οποίο έχουμε διαβάσει αρκετά και μας έχει κερδίσει! Υπάρχουν μέρη τα οποία δε μας συγκινούν προς το παρόν είτε λόγω των συνθηκών που υπάρχουν εκεί (π.χ. πόλεμος, εγκληματικότητα, ασθένειες κ.α), είτε γιατί επιζητούμε το διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Κυρίως μας σαγηνεύουν μέρη τα οποία διαθέτουν έναν συνδυασμό πραγμάτων που να τα καθιστούν ελκυστικά. Τοπία, γαστρονομία, ιστορία, πολιτισμό, δραστηριότητες, ασφάλεια. Και….  extreme sports για τον Γιάννη!

Το τι θα δούμε στα ταξίδια μας το επιλέγουμε μετά από αρκετή έρευνα. Θεωρούμε ότι το 50% ενός ταξιδιού είναι η προεργασία πριν από αυτό. Δηλαδή η αναζήτηση και το διάβασμα που θα κάνει κανείς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, στο διαδίκτυο, σε blog κι αλλού μέχρι να επιλέξει τι θα δει ή τι θα κάνει σε κάποιο μέρος. Γι’ αυτό και πάντα διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε για προορισμούς… ακόμα κι αν δεν πάμε σ’ αυτούς τελικά!

Στόχος μας είναι ένα ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ακόμα και εντός Ελλάδας, να είναι μια βιωματική εμπειρία και όχι απλή αναψυχή. Είναι αδιανόητο για εμάς να πάμε και να κλειστούμε σε ένα ξενοδοχείο με πισίνες, σπα κλπ, και να μην ανακαλύψουμε τη γύρω περιοχή, να μη δούμε κάποια σημαντικά μνημεία, ένα αξιόλογο μουσείο που μπορεί να βρίσκεται εκεί κοντά ή να μη δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα.

Αγαπημένο μας moto είναι το εξής: «Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αγοράσεις και να γίνεις πλούσιος είναι ένα ταξίδι»! Πόσο σοφά λόγια… Με τα χρόνια έχουμε καταλάβει ότι ο άνθρωπος μέσα από τα ταξίδια γίνεται πιο ώριμος και δημιουργικός. Αποκτά μια σφαιρική άποψη για τα πράγματα, βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι, γνωρίζει καινούργια μέρη, διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς και στο τέλος…γνωρίζει τον εαυτό του.

Είναι κοινό μας πιστεύω ότι ταξιδεύοντας κανείς γίνεται υπεύθυνος, βασίζεται στον εαυτό του, προγραμματίζει και αποφασίζει χωρίς να του καθορίζουν άλλοι το πού θα πάει, τι θα δει, πού θα κοιμηθεί, ποιο τρένο ή αεροπλάνο θα πάρει. Στο τέλος ανακαλύπτει τα όριά του, προσαρμόζεται στις προκλήσεις  και γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Περνάμε αρκετό απ’ τον ελεύθερο χρόνο μας στο blog και στα social media. Όλα όμως χρειάζονται ένα μέτρο. Υπάρχει ένας υπέροχος κόσμος εκεί έξω που αξίζει να τον ανακαλύψει κανείς! Ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο για likes και followers κάπου χάνεται αυτό… Άλλωστε το blogging δεν αποτελεί για εμάς μέσο προβολής. Περισσότερο το βλέπουμε ως μέσο έκφρασης, αλλά και έναν τρόπο να “φυλάμε” κάπου γραπτώς τις αναμνήσεις μας.

Ο φωτογραφικός μας εξοπλισμός είναι πολύ compact για να μεταφέρεται εύκολα και οι φωτογραφίες στο blog μας δε θέλουμε να είναι καθ’ αυτού επαγγελματικές αλλά αληθινές, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να “βάλει” τον εαυτό του εκεί. Άλλωστε καμιά φωτογραφία δεν είναι καλύτερη από αυτό που βλέπει το μάτι και πολλές φορές έχουμε κατεβάσει την κάμερα για να ζήσουμε τη στιγμή! Ναι έχουμε “πειράξει ” και εμείς λίγο το κοντράστ ή τα χρώματα, photo-σοπιές όμως τραγικές δεν κάνουμε!

Κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει προορισμός που δε θα σου δώσει κάτι. Κάθε εμπειρία καλή ή κακή είναι πολύτιμη “για τον δρόμο”. Μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί 21 χώρες. Δεν είναι πολλές για τα δικά μας δεδομένα. Κάποιες, όμως, τις αγαπήσαμε τόσο που τις επισκεφτήκαμε δύο και τρεις φορές. Άλλωστε το να βάλουμε απλά πινέζες στον χάρτη δεν έχει νόημα. Εκείνο που έχει σημασία είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γεμίσουμε τη ζωή μας με μοναδικές εμπειρίες! Έχουμε μια ολόκληρη bucket list γεμάτη προορισμούς που ελπίζουμε να την υλοποιήσουμε στο μέλλον!

Ο Covid-19  ακύρωσε ταξίδια που είχαμε προγραμματίσει και ανέβαλε αρκετά από τα σχέδια μας. Ήταν όμως και ένας τρόπος να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να σκεφτούμε ότι δεν πρέπει κανείς μας να αναβάλλει για το μέλλον ότι μπορεί να κάνει άμεσα. Πολλές φορές η ζωή θέτει εμπόδια, όπως αυτή η πανδημία, που μπορεί να αλλάξουν πολλά δεδομένα στην καθημερινότητά μας.

Για πολλούς το 2020 ήταν μια κακή χρονιά. Για εμάς ίσως ήταν η καλύτερη καθώς προστέθηκε στις “αποσκευές” μας ένας γλυκύτατος μπέμπης και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε παρέα δείχνοντάς του τον κόσμο!

Τις περιπέτειες του Γιάννη και της Ανδρομάχης μπορείτε να τις βρείτε στο site τους, στο Facebook και το Instagram.