Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας Larissanet για το blog  μας!

Έχουν ταξιδέψει σε 21 χώρες. Έχουν απολαύσει 228 πόλεις και έχουν σταματήσει σε 614 μνημεία. Από φωτογραφίες της περιπέτειάς τους μέχρι στιγμής μετράνε 6.2034. Όλα αυτά φυσικά είναι απλά η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού που σας παρουσιάζει η Larissanet.

Ο Γιάννης Βασβατέκης και η Ανδρομάχη Παραφέστα είναι ένα ζευγάρι Λαρισαίων που ταξιδεύουν και γράφουν γύρω από τις εμπειρίες τους.

Ο Γιάννης είναι Πολιτικός Μηχανικός, εκπαιδευτής όρθιας σανιδοκωπηλασίας (S.U.P), σκιέρ, ιστιοπλόος, ορειβάτης, λάτρης της φύσης και της περιπέτειας. Η Ανδρομάχη από την άλλη είναι δασκάλα, αγαπά το Pilates και τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου.

Οι δύο τους λάτρευαν πάντα τα ταξίδια σε Ελλάδα και το εξωτερικό και από κάποια στιγμή και μετά αποφάσισαν εκτός από το να ενώσουν τις ζωές τους, να καταγράψουν και τις κοινές τους ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σ’ ένα blog που το ονόμασαν Travelseefeel.com.

Πριν από λίγο διάστημα, ωστόσο προστέθηκε στις “αποσκευές” τους κι ένας γλυκύτατος μπέμπης και πλέον τα ταξίδια τους είναι διαφορετικά. Ίσως και καλύτερα…

«Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αγοράσεις και να γίνεις πλούσιος, είναι ένα ταξίδι» έγραψε κάποιος. Πόσο σοφά λόγια… λένε οι ίδιοι που με τα χρόνια έχουν καταλάβει ότι ο άνθρωπος μέσα από τα ταξίδια γίνεται καλύτερος, πιο ώριμος και δημιουργικός. Αποκτά μια σφαιρική άποψη για τα πράγματα, βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι, γνωρίζει καινούργια μέρη, διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς και στο τέλος όπως υπογραμμίζουν, γνωρίζει τον εαυτό του.

«Μέσα από ένα ταξίδι απολαμβάνει κανείς απλόχερα εμπειρίες και εικόνες που ο κάθε προορισμός μπορεί να προσφέρει. Και όταν επιστρέφει έχει να διηγείται ιστορίες απ’ όλα όσα έζησε» υποστηρίζουν.

Όσον αφορά τώρα στην επωνυμία Travel See Feel (Ταξιδεύω, Βλέπω, Νιώθω) δεν την επιλέξανε τυχαία. «Σε κάθε ταξίδι εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορείς να γίνεσαι ένα με τον τόπο που επισκέπτεσαι, να μην είσαι ένας απλός τουρίστας, αλλά ένας “ταξιδευτής”… Να ταξιδεύεις, να βλέπεις, να νιώθεις».

Όπως αναφέρουν στόχος του blog δεν είναι μόνο η περιγραφή προορισμών και αξιοθέατων, που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βρει παντού, αλλά μια πλήρης ταξιδιωτική εμπειρία.

Γι’ αυτό άλλωστε παραθέτουν προτάσεις τις οποίες έχουνε αξιολογήσει καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για κάθε προορισμό. Έτσι μπορεί ο καθένας, διαβάζοντας το άρθρο τους να οργανώσει το ταξίδι μόνος του.

Επίσης ανακαλύπτουν ειδικές τιμές αεροπορικών εταιριών, προτείνουν προσφορές για εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δίνουν travel tips για ένα καλύτερο ταξίδι. Όπως:

-Πώς θα ταξιδέψουμε στα νησιά φέτος το καλοκαίρι

-Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου για μωρό

-Πώς θα είναι τα ταξίδια μετά τον Covid;

-Διακοπές με βρέφος; Τόλμησέ το!

-Τι πρέπει να έχει το ταξιδιωτικό σου φαρμακείο

-Πώς να οργανώσεις ένα τέλειο road trip!

-Η δική μας bucket list

-Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές!

-Τα καλύτερα tips για οικονομικά ταξίδια

Ακόμα καταγράφουν και ταξίδια περιπέτειας αλλά και επιλογές για ψαγμένους ταξιδιώτες.

Ο Γιάννης, η Ανδρομάχη και το μωράκι τους, το τολμούν και με τον τρόπο τους παρακινούν κι άλλα ζευγάρια να το πράξουν. Εμπρός λοιπόν… Ας ταξιδέψουμε όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες.