Όσο ακόμα κρατάει το καλοκαίρι (σε περιοχές της νότιας  Ελλάδας αυτό μπορεί να είναι και μέχρι τον Νοέμβριο!) απολαμβάνουμε τις παραλίες και τις ακτές της όμορφης χώρας μας.  Σίγουρα όλοι κάπου μέσα μας έχουμε μια παραλία που ξεπερνά τις υπόλοιπες. Κάτι μας άγγιξε εκεί, κάτι μας έκανε να τη θεωρούμε καλύτερη από τις άλλες!

Ήταν, λοιπόν, εκείνο το καλοκαίρι που εξερευνούσα την Κρήτη. Οι παραλίες της…  η μια καλύτερη απ’ την άλλη! Μπάλος, Φραγκοκάστελο, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Πρέβελη,(θα σου μιλήσω σε άλλο άρθρο γι’ αυτές) … Όμως λίγο η πληθώρα των τουριστών, λίγο η εύκολη πρόσβαση δε με κέρδισαν ολοκληρωτικά.

Στα νότια του νομού Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Σαχτούρια ανακάλυψα έναν «κρυφό» παράδεισο! Την παραλία Αμμόλοφοι Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων ερευνητών, στην παραλία αυτή κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη.

Φτάνοντας με το αυτοκίνητο στο ύψωμα για να αγναντέψω τη θάλασσα δεν είχα ιδέα για το τι θα αντικρίσω. Τεράστιοι αμμόλοφοι καταλήγουν στην ακτή μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. Άγρια βράχια δεξιά και αριστερά και στη μέση μια χρυσή αμμουδιά με ελάχιστο κόσμο. Το μονοπάτι στα δεξιά, όχι και τόσο απότομο όσο φαίνεται, σε οδηγεί στην παραλία μέσα σε πέντε λεπτά… Το σκηνικό θύμιζε ηφαιστειογενή εξωτικά νησιά (Αζόρες, Λανθαρότε ή ακόμα και Ουάχου).

Η ηρεμία που σου εξασφαλίζει το μέρος είναι μοναδική, ενώ το τοπίο σε αφήνει άφωνο! Είχα φτάσει πρωί και έφυγα βράδυ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά κάτι με «μαγνήτισε» σ’ αυτή την παραλία. Συνάντησα μια ομάδα Γάλλων, που σε μια γωνιά της παραλίας έκαναν γιόγκα. Μου μίλησαν για τα ενεργειακά vibes της περιοχής και ότι την επισκέπτονται κάθε χρόνο!

Λίγο πιο κάτω μια παρέα έκανε sand boarding! Πολύ φυσικό με την κλίση του λόφου. Δανείστηκα τα σανίδια τους και απόλαυσα ακόμα μια εμπειρία. Yogi, boarders και οι λίγοι «ψαγμένοι», γίναμε μια παρέα και ξεχαστήκαμε στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος…

Από τότε δεν ξέρω γιατί, λίγο το τοπίο και τα χρώματα, λίγο τα ενεργειακά vibes,  θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη παραλία που έχω επισκεφτεί! Είχε κάτι το μοναδικό. Αλήθεια η δικά σου ποια είναι;;