Τα ταξίδια έχουν ήδη ξεκινήσει και όλοι μας έχουμε μπει στην αναζήτηση (ή έχουμε ήδη κλείσει τις καλοκαιρινές μας διακοπές). Με την καραντίνα και τον εγκλεισμό είχαμε σχεδόν ξεχάσει πώς είναι να απολαμβάνουμε τα πανέμορφα τοπία της χώρας μας και τις όμορφες γωνιές της. Τα μαγευτικά νησιά της χώρας μας, όμως, μας περιμένουν και πάλι και σύντομα θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για να χαρούμε όλα όσα έχουν να μας προσφέρουν.

Τι χρειάζεται να κάνουμε πριν την επιβίβαση; Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε μέχρι να επιβιβαστούμε;

  1. Συμπληρώνουμε τη «Δήλωση υγείας πριν την επιβίβαση» η οποία γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε την χειρόγραφα και την παραδίδουμε πριν την επιβίβαση.
  2. Συμπληρώνουμε το αρνητικό αποτέλεσμα του test το οποίο έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε ηλεκτρονικά είτε χειρόγραφα. Αυτό μπορεί να είναι είτε μοριακό test (PCR) είτε Rapid test είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν περάσει 14 μέρες από την πραγματοποίηση της δεύτερης δόσης, είτε βεβαίωση νόσησης. Τα self test μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μόνο οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών. Ανήληκοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
  3. Αν έχουμε έρθει από το εξωτερικό, συμπληρώνουμε και τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF).

Οι επιβάτες κάτω των 5 ετών δε χρειάζονται αρνητικό τεστ για να ταξιδέψουν με πλοίο, ενώ για το ταξίδι της επιστροφής από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, αλλά και για ταξίδια από νησί σε νησί (island hopping) δε χρειάζεται αρνητικό τεστ ή άλλη βεβαίωση.

Πώς θα κλείσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πλατφόρμες, τουριστικά πρακτορεία, διάφορα site κ.α. Γιατί, όμως, να μην κλείσεις απευθείας από το site της ακτοπλοϊκής εταιρείας που σ’ ενδιαφέρει; Εμείς για τη μετάβασή μας στις Κυκλάδες επιλέγουμε τη Fast Ferries για πολλούς λόγους. Έχει αναχωρήσεις από Ραφήνα και δε χρειάζεται να μπλέξεις στην κίνηση του Πειραιά, τα πλοία της είναι μεγάλα και δεν καταλαβαίνουν από μελτέμια και Μποφώρ και  γιατί τα δρομολόγιά βολεύουν και για island hopping!

Κλείνοντας τα εισιτήρια σου μέσω του site της Fast Ferries έχεις το e-ticket στο κινητό σου, δε χρειάζεται να το εκτυπώσεις, μπορείς να κάνεις δωρεάν αλλαγή δρομολογίου, ενώ εκεί θα βρεις τις τελευταίες προσφορές  και εκπτώσεις για το ταξίδι σου.