Φαντάσου τον εαυτό σου εκεί… Ακατόρθωτο;

Πλέον με καλό προγραμματισμό, με τις low cost αεροπορικές εταιρίες και τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο! Διάβασε μερικά χρήσιμα tips..

1) Κλείσε τα αεροπορικά εισιτήρια νωρίς. Δε χρειάζεται έναν χρόνο πριν αλλά 3-4 μήνες νωρίτερα. Θα βρεις πραγματικά τις καλύτερες τιμές.

2) Αγαπημένη μας σελίδα η http://gr.skyscanner.com/ Μπες και πάτησε στην επιλογή προορισμού «Παντού» για να δεις όλες τις οικονομικές πτήσεις. Αν θέλεις να ταξιδέψεις σε συγκεκριμένο προορισμό, τότε κατά την επιλογή των ημερομηνιών επέλεξε «φθηνότερος μήνας» και βρες αεροπορικά εισιτήρια σε συμφέρουσες τιμές!! Μετά πήγαινε στο site της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας και κλείσε τα για τις ημερομηνίες που τα βρήκες ακόμη πιο φθηνά!

3) Μη μείνεις σε ξενοδοχείο! Προτίμησε το Airbnb (https://www.airbnb.gr/) και εξοικονόμησε χρήματα. Το μόνο που έχεις να προσέξεις πριν κλείσεις είναι οι καλές κριτικές στα σχόλια του κάθε σπιτιού.

4) Αν θέλεις να κρατήσεις το κόστος ακόμα πιο χαμηλό, μείνε σε ένα Hostel ή δοκίμασε το Couchsurfing (δηλαδή να φιλοξενηθείς σε σπίτι δωρεάν) με αντάλλαγμα να ανταποδόσεις τη φιλοξενία ή και όχι. (https://www.couchsurfing.com/)

5) Κλείσε τα ταξίδια σου τον Ιανουάριο. Είναι αποδεδειγμένα ο μήνας με τις καλύτερες προσφορές.

6) Απόφυγε τις περιόδους που ταξιδεύουν όλοι, δηλαδή αργίες και γιορτές. Είναι βέβαιο ότι θα πληρώσεις τα πάντα διπλά. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις  λόγω δουλειάς,  φρόντισε να κλείσεις εισιτήρια αρκετούς μήνες νωρίτερα.

7) Κάνε ανώνυμη αναζήτηση. Όλοι οι browser (Chrome, Mozilla, Opera) χρησιμοποιούν cookies. Έτσι, κάθε φορά που θα ξαναμπείς για να ελέγχεις την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου ή του ξενοδοχείου θα την βλέπεις να…ανεβαίνει ασταμάτητα.

8) Προμηθεύσου τα εισιτήρια για τα μουσεία και τα αξιοθέατα που θα επισκεφτείς online. Οι τιμές είναι σίγουρα καλύτερες και δε θα χρειαστεί να περιμένεις σε ουρές. Άσε που πλέον τα περισσότερα αξιοθέατα λειτουργούν μόνο με προκράτηση.

9) Κατέβασε στο κινητό σου το TripAdvisor. Συνδέσου στο διαδίκτυο και βρες  τα οικονομικότερα εστιατόρια της περιοχής με τις καλύτερες βαθμολογίες από πελάτες. (https://www.tripadvisor.com.gr/)

10) Αγόρασε μια City Card. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν προσφορές για αξιοθέατα, φαγητό και μεταφορές οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω τις αγοράς μιας τέτοιας κάρτας. Πραγματικά συμφέρει.

11) Μη φοβάσαι να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Πολλές φορές οι τιμές των εισιτηρίων για τρένα ή λεωφορεία όταν θέλεις να μετακινηθείς από πόλη σε πόλη είναι εξωφρενικές! Μπες στην Kayak https://www.gr.kayak.com/ και βρες αυτοκίνητα από 15 ευρώ την ημέρα!

Μετά από όλα αυτά ακόμα κάθεσαι;;;;