Στο προηγούμενο άρθρο σου είχα πει για τις εφαρμογές που χρειάζεσαι για να προγραμματίσεις οικονομικά ένα ταξίδι. Σ’ αυτό το άρθρο θα διαβάσεις για τα apps που πρέπει να έχεις στο κινητό σου όταν βρεθείς σε μια ξένη χώρα.

Google Μετάφραση

Δεν μπορεί να γνωρίζεις όλες τις γλώσσες των χωρών που επισκέπτεσαι. Το Google translate, όμως, σου λύνει τα χέρια. Μπορεί να σου μεταφράσει live τόσο γραπτό όσο και προφορικό λόγο. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις κατεβάσει από πριν τις γλώσσες που θα χρειαστείς στο κινητό σου.

Χάρτες

Και δεν εννοούμε μόνο μια εφαρμογή αλλά τουλάχιστον 2! Και αυτό γιατί πολλές φορές τα apps κρασάρουν και εκεί που χρειάζεσαι πληροφορίες για μια διαδρομή δεν τις έχεις… Σίγουρα το google maps είναι μια καλή λύση, ενώ πολύ χρήσιμο και ακριβές μας φάνηκε και το Here WeGo.

Visit a City

Μουσεία, αξιοθέατα, διαδρομές, χάρτες δραστηριότητες, ό,τι χρειαστείς για να δεις μια πόλη είναι εδώ! Αυτό που μ’ αρέσει σ’ αυτή την εφαρμογή είναι ότι σου παρέχει πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό ανάλογα μάλιστα με τις μέρες που θέλεις να μείνεις σε ένα μέρος. Πολύ χρήσιμο!

TripAdvisor

Βρέθηκες σε μια γειτονιά και δεν ξέρεις που να φας; Είδες ένα εστιατόριο μπροστά σου και αναρωτιέσαι αν αξίζει; Μπαίνεις στο TripAdvisor βλέπεις κριτικές και σχόλια χρηστών και επιλέγεις!

Uber

Θέλεις να μετακινηθείς και δε βρίσκεις την πλησιέστερη πιάτσα των ταξί; Με το Uber ο πλησιέστερος οδηγός θα έρθει να σε παραλάβει μέσα σε λίγα λεπτά!

Open Τable

Τα περισσότερα εστιατόρια στο εξωτερικό δουλεύουν πλέον με κράτηση. Με αυτό το app μπορείς να κλείσεις τραπέζι στη στιγμή ή να τσεκάρεις αν την ώρα που θέλεις να πας για φαγητό υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι.

ΧΕ Currency

Για να έχεις εικόνα της ισοτιμίας του νομίσματος στη χώρα που βρίσκεσαι και να μην την πατήσεις αυτή η εφαρμογή είναι απαραίτητη.

 

– Και μερικά app σε περίπτωση που ταξιδεύεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής:

Mobile Passport

Ένα νέο app το οποίο σε βοηθά να προσπεράσεις τις ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων. Ακολούθα τις ταμπέλες Mobile Passport Control και ξέχνα την αναμονή. Προϋπόθεση να έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία σου έγκαιρα.

Lyft

Κάνει ακριβώς ότι και το Uber, απλά είναι κάπως πιο διαδεδομένο στις ΗΠΑ.

Dark sky

Ταξιδεύεις σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο ή Πουέρτο Ρίκο; Με αυτό το app έχεις την ακριβέστερη πρόγνωση καιρού για να κάνεις το πρόγραμμά σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Tip: Μην έχεις τις εφαρμογές σου διασκορπισμένες σε διάφορες σελίδες του κινητού σου. Ταξινόμησε τις σε ένα φάκελο για να τις βρίσκεις άμεσα!