Αν σου αρέσουν τα βίντεο με σκι στο YouTube, σίγουρα θα έχει πέσει το μάτι σου σε Cat ski στον Καναδά και τη…. Βόρεια Αμερική γενικότερα. Ένα επιβατηγό ερπυστριοφόρο όχημα που μεταφέρει σκιέρ και snowboarder στην κορυφή του βουνού και μετά από μια freeride διαδρομή τους παραλαμβάνει στη βάση του βουνού-λόφου. Αυτό είναι το Cat ski μόνο που πλέον μπορείς να το συναντήσεις και στην…. Οίτη! Δε θα μπορούσα να μη ζήσω αυτή την εμπειρία..

Η περιπέτειά μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν σε ένα καταπράσινο διάσελο σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, λίγο μετά την Παύλιανη, συναντήσαμε τον Βασίλη Τραχανά. Έναν φυσιολάτρη, ο οποίος με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα δημιουργώντας το ησυχαστήριό του μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Το Καταφύγιο Οίτη.

Αφού φορτώσαμε τον εξοπλισμό μας στο ερπυστριοφόρο, ξεκινήσαμε για το Ξεροβούνι της Οίτης (1804μ)μέσα από μια μαγευτική διαδρομή με δρυς και έλατα. Στην παρέα υπήρχε διάχυτη θετική ενέργεια και ανυπομονησία.

Όταν φτάσαμε στην κορυφή και έσβησε η μηχανή του “Pisten Bully” , η ηρεμία και η γαλήνη του τοπίου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Απέναντι μας θαυμάσαμε το αλπικό ανάγλυφο με τα Βαρδούσια και την «πυραμίδα» της Γκιώνας. Χαμηλότερα δασώδη οροπέδια, χαράδρες και λιβάδια που εντυπωσιάζουν.

Χωρίς να περιμένουμε πολύ, πήραμε τον εξοπλισμό μας και ξεχυθήκαμε στο απάτητο! «Σκιάροντας» ανάμεσα σε δένδρα και ρεματιές, γίνεσαι ένα με το βουνό, νιώθεις ελεύθερος,  ζωντανός…. Ξεχνάς όλα όσα σε απασχολούν στην καθημερινότητά σου και το μυαλό αδειάζει.

Το ερπιστριοφόρο μας περίμενε στη… βάση της πλαγιάς για να μας ανεβάσει και πάλι στην κορυφή και να ξεχυθούμε ξανά. Όσες φορές και να ανεβοκατεβήκαμε τις πλαγιές στο Ξεκροβούνι, θέλαμε κι άλλο!

Είχε φτάσει όμως …..η ώρα να επιστρέψουμε. Η επιστροφή έγινε με τα πέδιλά μας καθώς στα περισσότερα σημεία ο δρόμος ήταν κατηφορικός. Μέσα από την υπέροχη διαδρομή με τα έλατα φτάσαμε στο καταφύγιο που μας περίμενε φαγητό και ντόπιο κρασί.

Αναχωρήσαμε «γεμάτοι» απ’ όλα όσα ζήσαμε, από τα τοπία και τα θετικά vibes, αλλά και με την υπόσχεση να επιστρέψουμε!

Δες εδώ ένα βίντεο που κάναμε απο εκείνη την υπέροχη μέρα!

Και μερικές ακόμα φωτογραφίες!